Rakastatko koruja ja olet sitä mieltä, ettei niitä koskaan voi olla liikaa? Oletko lisäksi varsin näppärä käsistäsi? Sitten voi hyvin olla, että korunteko voisi olla sinulle varsin sopiva harrastus, tai ehkä jopa ammatti! Jos korujen tekeminen kiinnostaa, mutta et tiedä kuinka päästä alkuun, me haluamme antaa sinulle kunnon alkusysäyksen. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkit kolmen erilaisen korutyypin tekemiseen. Ohjeissa kerrotaan tarkkaan, mitä tarvikkeita tarvitset onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi ja askel askeleelta, mitä sinun pitää tehdä – eli sinun ei tarvitse pelätä epäonnistumisia, vaan voit olla varma, että onnistut kerralla!

DIY korvakorut ohje

Tarvitset:

2 kpl korvakorukoukkuja

2 kpl korupiikkiä

2–10 kpl korukiviä tai helmiä mielen mukaan

korupihdit

Tee näin:

1. Valitse ensin haluamasi tyyli sekä käyttämäsi korukivet tai helmet. Yleensä korupiikille mahtuu noin 1–5 helmeä niiden koosta riippuen. Kun ne on valittu, voit sommitella kivet korupiikille haluamallasi tavalla. Pyri saamaan koruista symmetriset.

2. Mikäli korupiikistä jää kivien jälkeen yli 1 cm vapaata tilaa, leikkaa ylijäämäpala korupihdeillä niin, että yli jäävä osuus on noin 1 cm.

3. Nappaa korupiikin ylijäävä osa pyöreäkärkisillä korupihdeillä ja pyöräytä se ympäri niin, että saat aikaan pyöreän ympyrän.

4. Avaa korupihdeillä korvakorukoukkujen silmukka ja ripusta helmillä somistettu silmukkapäinen korupihti koukun silmukkaan. Sulje lopulta huolellisesti.

5. Nauti upeista uniikeista korvakoruistasi!

DIY rannekoru ohje

Tarvitset:

helmiä tai korukiviä

askarteluliimaa

korusiimaa tai joustavaa mutta vahvaa elastista nauhaa

Tee näin:

1. Leikkaa ranteen ympäri asti menevä pätkä joustavaa korusiimaa. Älä tee liian tiukkaa korua, jottei verenkierto häiriinny. Muista myös jättää noin 5 cm sitomisvaraa.

2. Teippaa siiman toinen pää työtasoon tai pöytään tiukasti niin, ettei se pääse luiskahtamaan pois. Pujota käteen jäävään päätyyn makusi mukaan helmiä tai korukiviä koko korun pituudelta, kunnes haluamasi design on valmis.

3. Sido siiman päät tiukasti yhteen ja varmista solmu toisella solmulla. Sivele solmun päälle hieman vahvaa askarteluliimaa, jotta se ei pääse purkautumaan käytössä.

4. Anna kuivua ja ota upea uniikki rannekorusi käyttöön!

DIY kaulakoru ohje

Tarvitset:

n. 50–75 cm kultaista tai hopeaa ketjua mielesi mukaan

1 kpl ketjun kiinnikkeet

mielen mukaan riipuksia tai muita somisteita

korupihdit

Tee näin:

1. Valitse sopivan pituinen pätkä ketjua kaulakoruasi varten.

2. Kiinnitä korupihtien avulla ketjun kiinnikkeet ketjun päihin niin, että pystyt kiinnittämään päät toisiinsa.

3. Pujota ohuemman kiinnikkeenpuolikkaan päästä ketjuun haluamasi somisteet. Voit esimerkiksi kokeilla erilaisia riipuksia tai helmiä, tai ehkä jopa luoda ikioman riipuksen.

4. Nauti kauniista kaulakorustasi, jollaista ei ole kenelläkään muulla!

Ota vinkit käyttöön vaikka heti

Yltä voit poimia käyttöösi kolme mahtavaa vinkkiä itsetehtyihin koruihin. Ota ne käyttöön vaikka heti tänään, ja pian olet koko kaupungin säkenöivin kuningatar, jonka koruvarastolle ei näy loppua! Vinkit voi ottaa ilmaiseksi käyttöön ja niitä saa varioida mielensä mukaan. Muista, että harjoitus tekee mestarin, joten ei muuta kuin reippaasti tekemään paljon koruja! Ehkäpä niistä riittää vielä lahjaksikin tutuille, perheenjäsenille tai ystäville.