Haluaisitko tehdä taidetta tai käsitöitä, mutta et tiedä, miten päästä alkuun? Monella luovalla ihmisellä on sama ongelma – mieli tuntuu aina pursuavan ideoita, mutta silloin kun pitäisi oikeasti päättää tai ostaa jotakin, ideat loppuvat kuin seinään. Tiedämme, että päätöksen tekeminen on vaikeaa, ja mikäli sinulla ei ole taiteen tekemisestä vielä paljon kokemusta kotioloissa, voi olla vaikea tietää, mitä kaikkea taiteen tekemistä varten pitäisi muistaa ostaa. Tähän artikkeliin olemme koonneet lyhyitä muistilistoja siitä, mitä kaikkea sinun pitää muistaa ostaa erilaisia taide- ja käsityöprojekteja varten. Tämän listan kanssa on helpompi mennä kauppaan, sillä vain siten sinulla voi olla varma olo siitä, mitä olet tekemässä ja mitä kaikkea tarvitset.

Maalaaminen ostoslista

 • Laadukkaita maaleja (akryylivärit, vesivärit tai öljyvärit)

Ennen kuin alat maalaamaan, kannattaa jo etukäteen miettiä, millaisilla maaleilla haluat tehdä työt. Eri maaleissa ja niiden ulkonäössä, lopputuloksessa ja käyttäytymisessä on eroja. Voit myös kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, jos et vielä ole varma siitä, mitä haluat.

 • Maalauspohjia tai maalauspaperia

Riippuen siitä millaisia maaleja käytät voit hankkia joko paksumpia maalaus- tai canvaspohjia tai sitten paksua maalauspaperia. Sekä maalauspohjia että maalauspaperia saa monessa eri kokoluokassa, joten voit valita itsellesi sopivimman koon.

 • Luonnostelukyniä ja luonnostelupaperia

Ennen kuin lähdet sokeasti maalaamaan maalauspohjalle tai paperille, on usein hyvä idea haaleasti luonnostella lopullista teosta tai sen ääriviivoja pohjalle, jotta voit helpommin lähteä toteuttamaan lopullista teosta.

 • Väripaletti

Mikäli käytät paksumpia maaleja, kuten akryylimaalia tai öljyvärejä, kannattaa niille hankkia paletti sen sijaan, että niitä pursottaisi suoraan maalaukseen. Näin et tuhlaa maaleja ja voit helposti sekoittaa niitä toisiinsa ilman että koko tuubi tuhraantuu.

Piirtäminen ostoslista

 • Laadukkaita kyniä (pastellit, lyijy-, hiili- tai värikynät tai tussit)

Piirtämisen A ja O ovat laadukkaat välineet. Aloita siis siitä, että hankit itsellesi laadukkaat kynät. Erilaisia kyniä on olemassa monia: voit piirtää vaikkapa pastelliliiduilla, hiilellä, lyijyllä, värikynillä tai tusseilla.

 • Piirtopaperia tai piirroslehtiö

Piirustukseen tarvitaan laadukasta ja suhteellisen paksua paperia. Voit piirtää myös lehtiöön, mikäli haluat, että työsi kulkevat helposti mukanasi minne tahansa menetkin.

 • Peitekynä tai kumi

Hupsis! Joskus voi käydä niin, että piirustus menee hieman pieleen, ja silloin täytyy hieman korjata. Monissa kynissä tähän riittää pelkkä kumi, mutta tussien tapauksessa voit joutua lakkaamaan virheellisen kohdan piiloon peitekynällä tai peitelakalla.

Hartsitaiteen ostoslista

 • Hartsia

Hartsiteosten pohjalla on aina laadukasta hartsia. Voit ostaa sitä esimerkiksi rakennuskaupoista.

 • Hartsin kovetetta

Pelkkä hartsi ei riitä hartsitöiden tekemiseen, vaan siihen on hankittava myös kovetetta.

 • Puupohjia tai maalauspohjia

Millaiselle alustalle haluat lopullisen teoksesi? Useasti pohjaksi käy esimerkiksi puinen alusta tai tavallinen maalauscanvas.

 • Glitteriä, maalia, helmiäisjauhetta

Pelkkä läpinäkyvä hartsi ei saa paljonkaan aikaiseksi, mutta erilaisilla väreillä ja kimalteilla saat aikaan upean lopputuloksen.